.st0{fill:#FFFFFF;}

În căutarea fericirii 

 noiembrie 26, 2020

By  admin

Dacă te-aș întreba dacă ai o viață fericită în acest moment, care ar fi răspunsul tău?

Cel mai probabil, asemenea majorității oamenilor din lume vei răspunde că nu, corect?

Vei invoca diverse lucruri, persoane, situații ce lipsesc din viața ta, lipsuri ce te opresc din a fi fericit.

Poate fi situația globală momentan, poate fi lipsa banilor, un job stresant, o sănătate mai șubredă, lipsa unui partner de viață, lipsa împlinirii profesionale și multe multe altele.

Și totul ar fi în regulă, dacă atunci când am obține acele lipsuri, am deveni fericiți permanent.Adică e logic, dacă fericirii tale îi lipsește un milion de euro, după ce îl obții vei fi fericit toată viața. Dacă fericirii tale îi lipsește un opartener de viață, după ce o/îl vei găsi vei fi fericit /ă toată viața. Dacă ești bolnav și fericirii tale îi lipsește o sănătate de fier, după ce o vei obține vei fi fericit, nu?

Din păcate,niciodată nu este așa, sau în mult prea puține cazuri. Suntem educați , să vrem întotdeauna mai mult, să vrem totul din toate, într-o continuă și nesfârșită fugă după fericire.

Unde este fericirea?

Trist este că în loc să ne oprim, să conștientizăm că trăim într-o iluzie, că fuga noastră nu ne va mulțumi niciodată, alegem să ignorăm acest fapt și să ne vedem de viața noastră mai departe, chiar dacă asta înseamnă să nu fim niciodată fericiți mai mult decât câteva minute/ore/zile.

De continuăm să alergăm mereu să prindem linia orizontului, când știm prea bine, la nivel subconștient, că nu vom putea avea ceea ce căutăm, în modul acesta, niciodată?

Fiindcă este mai ușor să nu gândești. Este mai simplu să cauți tot ceea ce-ți lipsește în afara ta, pentru că atunci poți arunca vina pe diverse persoane, situații, pe divinitate, pe oricinea altcineva în afară de tine. De că să trăiești cu responsabilitatea asta, când poți învinui pe atâția din exterior?

Dacă am alege să ne oprim, dacă am alege să conștientizăm, chiar și pentru câteva minute că toate lucurile și toate persoanele ce le aducem în viața noastră n ne pot oferi acea stare de fericire permanentă, viața noastră nu va mai fi niciodată la fel.

Dacă am alege să înțelegem, că fericirea este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, că se află în fiecare dintre noi, că nu este vorba doar de ceva anume, ci de modul în care alegi să interpretezi toate evenimentele din viața ta, atunci sunt convins că întreaga lume ar deveni un loc în care fericirea nu ar fi doar o stare de moment, doar un țel de neatins ci o stare normală de existență. Și înainte să te grăbești să ridiculizezi o asemenea idee, să o etichetezi drept utopică, încearcă să oferi o priveliște de ansamblu asupra vieții în general.

Stresul, noua stare normală

De ce o lume în care majoritatea persoanelor este fericită, pare o nebunie, o utopie, o fantezie, dar o lume în care majoritatea este nefericită, stresată, în lipsuri, este ceva de înțeles, o viziune ”matură” , ba mai mult, o viziune normală?

Oare o lume în care toți am scrie cu dreapta pare mai incredibilă decât o lume în care toți am scrie cu stânga?

Oare o lume în care toți am fi bruneți pare mai incredibilă decât o  lume în care toți am fi blonzi?

Nu. Și atunci?

De când stresul a ajuns o normalitate iar lipsa acestuia, trăirea unei stări de fericiri și împliniri aproape constantă, este ceva imposibil?

Așa cum spune Adriana în ”Pe Drumul Schimbării”, întâmplările din viață nu sunt nici bune, nici rele, ci doar sunt. Ele devin într-un fel sau altul prin prisma prin care noi alegem să le experimentăm.

Fericirea este o alegere

Poate suna ca un slogan sec din cadrul unui discurs motivațional, dar nu este așa.

Dacă ai trecut printr-o despărțire, poți alege să suferi sau poți alege să crezi că a fost ceea ce ai avut tu nevoie ca să cunoști persoana potrivită pentru tine.

Dacă ai trecut printr-un eșec financiar, poți alege să suferi sau să-l privești ca pe o lecție primită și să o iei din nou de la capăt.

Dacă ai trecut printr-o experiență traumatizantă, o poți lăsa să devină slăbiciunea ta permanentă și să te urmărească toată viața sau o poți folosi pentru a deveni cea mai puternică motivare, cea mai puternică armă, în dezvoltarea ta.

Fericirea este o alegere și mi-a trebuit mult timp, multe ore de meditație, multe documentare, cursuri,workshopuri, discuții și interviuri cu diverși experți, ca să înțeleg și să accept acest adevăr.

Atunci când alegi să privești toată viața ca o oportunitate, totul începe să se organizeze spre binele tău

Știința a confirmat acest fapt

Dacă ceea ce am spus mai sus nu prezintă credibilitate pentru tine, dacă nu ți se pare credibil, atunci ce ai spune dacă însăși știința a confirmat tot ceea ce am spus mai sus?

În cadrul unui experiment, duplicat de mai multe ori de atunci și având mereu același rezultat, s-a demonstrat fără nici un fel de dubiu că particulele de materie se comportă în moduri diferite atunci când sunt și nu sunt observate.

Experimentul, denumit ”Experimentul fantei duble” a schimbat tot ceea ce știința credea că știe despre materie.

Fiindcă o imagine face mai mult decât 1000 de cuvinte, la finalul acestui articol îți voi lăsa un videoclip în care este explicat experimentul mult mai bine decât aș putea-o face eu.

Înțelegi acum cât este de important modul în care privești totul din jurul tău? Literalmente ,la nivel fizic și observabil vorbind, cu un simplu gând, cu o simplă stare diferită,cu o emoție diferită, poți schimba toată viața din jurul tău. Bineînțeles că nu va fi ușor, ci va trebui să ieși din cercul de confort, să recunoști anumite adevăruri și să îți asumi responsabilitatea propriei fericiri. Dar dacă accepți această aventură, îți dai seama ce lucruri minunate te așteaptă la finalul ei?

admin


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}